Candy Falmec Foster PladosATA Tandem
Circle.Tech | Green.Tech | PRO | E-ion | NRS | Mirabilia | Fasteel | Design | Design+ | Classic | Аксесоари | Мотори | Въздуховоди
Falmec

От основаването си през 1981 година Kappe & Kappe Falmec S.r.l. се специализира в производството на кухненски аспиратори от висок клас.

Натрупаният през годините опит, високото качество на изделията, непрекъснатото търсене на нови идеи и по-ефективни производствени решения позволиха на FALMEC да се наложи като една от водещите европейски фирми в производството на аспиратори.

Аспиратори FALMEC

КУХНЯТА
Кухнята е най-интензивно използваното място в жилището. Съвременните кухни са все по-големи и частично отворени към трапезарията или хола.

За да се превърне кухнята в приятно място за работа и почивка, е необходим както приток на чист въздух, така и аспиратор.

Аспираторът не само почиства въздуха от миризми и изпарения, но предотвратява отлагането на мазни частици по мебелите и пердетата, както и образуването на конденз и плесени по стените и прозорците, ограничавайки по този начин развитието на болестотворни бактерии и предизвикване на алергии.

ИЗБОР НА АСПИРАТОР
Освен дизайна и вида - модерен или класически, островен или стенен, основният показател при избора на аспиратор е неговият капацитет, измерен в куб. метри пречистен въздух за 1 час. За да се избере подходящият капацитет, трябва да бъдат взети предвид следните основни дадености и препоръки:
- Обем на кухнята/помещението в куб. метри,
- От 6 до 12 - кратен обмен на въздуха в кухнята за 1 час работа на аспиратора,
- Оптимално разстояние от аспиратора до комина - 3 метра,
- Дъги на 90° - до включване в комина не повече от 3 броя,
- Ниво на шума при работа на аспиратора, измерено в децибели.

НОМИНАЛЕН И РАБОТЕН КАПАЦИТЕТ
Съгласно директива IEC 61591 на Европейския съюз съществуват два начина за измерване на капацитета на аспираторите:

НОМИНАЛЕН КАПАЦИТЕТ - Измерването се извършва на изхода на моторната група.
РАБОТЕН КАПАЦИТЕТ - Измерването отчита загубите на капацитета при преминаването на въздушния поток през въздуховод с o120 мм на определено разстояние (1 метър вертикално; дъга на 90°; 1 метър хоризонтално). Номиналният капацитет е около 20% по-висок от реалния.

ИЗБОР НА РЕЖИМ НА РАБОТА НА АСПИРАТОРА - АСПИРИРАНЕ ИЛИ ФИЛТРИРАНЕ

АСПИРИРАНЕ - Замърсеният въздух от кухнята и другите помещения се отвежда навън в атмосферата чрез въздуховоди. Намаляването на капацитета на аспиратора при тях е както следва:
Дъга 90° - до 12%; 1 метър вертикална тръба - до 1%
Дъга 45° - до 7%; 1 метър хоризонтална тръба - до 2%

При намаляване на капацитета с повече от 35% следва да се прецени дали използването на аспиратора в режим на филтриране не е по-разумното решение!!!

ПРИ РЕЖИМ НА АСПИРИРАНЕ ДА СЕ СВАЛИ ФИЛТЪРЪТ С АКТИВЕН ВЪГЛЕН !!!

ФИЛТРИРАНЕ - Въздухът се пречиства от миризмите през филтъра с активен въглен и се връща обратно в помещението. Филтърът с активен въглен намалява капацитета до 35%.

МЕТАЛЕН ФИЛТЪР
Улавя мазните частици от изпаренията при готвенето.
Почиства се поне веднъж месечно.

ФИЛТЪР С АКТИВЕН ВЪГЛЕН
Служи за поглъщане на миризмите.
Подменя се поне веднъж годишно.

ПРЕПОРЪКИ ЗА ПЪЛНОЦЕННО ИЗПОЛЗВАНЕ НА АСПИРАТОРА
- Да се включва едновременно със започване на готвенето.
- Да работи още поне 10 минути след края на готвенето. Така се отстраняват остатъчните миризми от помещението; изсушава се вътрешността на аспиратора и въздуховодите; не се допуска образуването на конденз в режим на филтриране - така се подсушава филтърът с активен въглен.
- Да не се свързва въздуховодът към комини за печки и камини, вентилационни шахти за бани и тоалетни.
- Да се осигурява приток на чист въздух в кухнята. Така се предотвратява създаването на ниско налягане в помещението, което води до влошаване на работата на аспиратора. Това е особено важно за аспираторите с капацитет над 500 куб. м/час.
- Да не се допуска течение в кухнята при работа на аспиратора.
- Не се препоръчва изграждането на открити камини в помещение, където има аспиратор с голям капацитет.

Всички права запазени © АТА Тандем, 2004 - 2018
Дизайн и поддръжка © M3 Communications Group, Inc.
home Candy